Wat doe je met Kettelstiften?

Een kettelstift gebruik je om kralen aan elkaar te schakelen, oftewel kettelen waardoor je een heel soepel en stylish effect krijgt. Het vergt wat oefening maar het resultaat is uiteindelijk mooi! Je rijgt 1 of meerdere kralen aan een kettelstift, houd ongeveer 1 cm over voor het oogje.

Wat is Kettelen?

Wat is kettelen? De techniek om een stift met oogjes te maken heet “kettelen”. Je maakt als het ware een schakelketting, met kralen als versiering op de stift.

Hoe gebruik je een kalotje?

Werkwijze: Je schuift eerst het kalotje op het metaaldraad, met het haakje/oogje naar het uiteinde van de draad toe (zie voorbeeld foto hieronder). Daarna een knijpkraal. Knijp de knijpkraal vast op het metaaldraad en schuif nu het kalotje over de knijpkraal. Knijp het kalotje nu dicht over de knijpkraal.

Welke Rijgnaald?

Het is aan te raden om speciale rijgnaalden te gebruiken bij het rijgen van kralen. Deze speciale rijgnaalden zijn namelijk vaak flexibeler, langer en dunner dan gewone naalden. Heeft u ook vaak moeite om het draad door het oog van de naald te halen? Neem dan een “self-threading” of “easy eye” rijgnaald.

Wat is miyuki?

Miyuki is de oudste van de drie Japanse rocaille fabrikanten. Het woord rocaille verwijst naar een siermotief uit de 18e eeuw, maar is nu ook een verzamelnaam voor kralen. Toho en Matsuno zijn de andere fabrikanten in Japan; elk bedrijf heeft zijn eigen kleurenlijn, afmetingen en vormen.

Hoe gebruik je een Knijpkraalverberger?

Een knijpkraalverberger is een kraal van metaal die je als het ware kan openen om vervolgens om de knijpkraal weer te sluiten. Zo lijkt het alsof er een metalen kraaltje in je ontwerp is opgenomen.

Wat is een kalotje?

Een kalotje is een open bolletje met daaraan een haakje. Het dient als een nette en stevige afwerking van het sieraad naar de sluiting daarvan. Na de afhechting wordt het bolletje dichtgeknepen waardoor de afhechting niet meer zichtbaar is.

Hoe maak je zelf een armband?

Je rijgt het knijpkraaltje op gecoat staaldraad. Vervolgens rijg je bijvoorbeeld een slotje op het draad en steek je de draad terug door de knijpkraal. Daarna knijp je de kraal plat met een platbektang. Je armband of ketting is nu mooi afgewerkt.

Wat voor draad voor armbandje?

Nylondraad gebruik je voor armbandjes en kettingen. Dun maar sterk en soepel genoeg om rijgpatronen mee te maken. Nylondraad werk je af met knijpkralen en een karabijn sluiting aan de ene kant en een splitring of verlengketting aan de ander kant.