Hoe Energieovername regelen?

Bij een verhuis vullen de vorige en de nieuwe bewoner hun gegevens en de meterstanden in op een energieovername-document. Het papieren document zelf hoef je ons niet op te sturen, maar wel zorgvuldig te bewaren. Het is je enige bewijs als er later discussie ontstaat over de meterstanden. Dit document is geen contract.

Wat te doen met water en elektriciteit bij verhuis?

Bij een verhuis moet je altijd de meterstanden van gas, water en elektriciteit noteren. Doe dit op de dag van de sleuteloverdracht, zowel in je nieuwe als in je oude huis. Aan de hand van de meterstanden maken de leveranciers een eindafrekening op. Deze krijg je uiterlijk twee maanden na de verhuisdag.

Hoe contacteer ik ENGIE?

Of je kunt contact opnemen met een van onze adviseurs. Dat kan telefonisch op het nummer 078 35 33 33 of via Facebook, Messenger enz.

Is ENGIE gelijk aan Electrabel?

Vandaag is Engie Electrabel, voorheen Electrabel, de Belgische energieafdeling van de Franse multinational Engie. De energieproducent verkoopt op de Belgische markt elektriciteit, aardgas, energieproducten en energiediensten aan gezinnen en zakelijke klanten.

Hoe Energieovernamedocument opsturen?

Je hoeft het energieovernamedocument niet op te sturen. Je meldt ons makkelijkst je verhuis door online de gegevens van op het energieovernamedocument door te geven. Bewaar het ondertekende document zorgvuldig, voor het geval er later discussie over de meterstanden zou komen.

Hoe energieleverancier aanvragen?

Stroom en gas op je nieuwe adres Om zo gemakkelijk mogelijk in je nieuwe woning over stroom en gas te beschikken, is het belangrijk om de datum van verhuizing door te geven aan je energieleverancier. Dit kan al vaak al een half jaar van te voren, maar doe dit uiterlijk twee weken voor de verhuisdatum.

Hoe meterstanden doorgeven bij verhuis?

Noteer uw meterstand op de dag van uw verhuizing en geef ze binnen de 7 kalenderdagen door aan uw leverancier per telefoon, per mail of op zijn website. Om geschillen achteraf te voorkomen, vult u best het energieovernamedocument in met de meterstanden, en laat u het ondertekenen door de nieuwe bewoner of de eigenaar.

Kan je je energiecontract meenemen bij verhuizing?

U kunt uw contract ook meenemen. Let altijd goed op de meterstanden in uw oude en nieuwe woning. Meld uw energieleverancier zo snel mogelijk dat u gaat verhuizen. U kunt dit al vanaf 3 maanden van tevoren doen.

Wat is het emailadres van ENGIE?

Indien dat niet de oorzaak is en je facturen zich ook niet in je spam of ongewenste e-mail bevinden, raden we je aan om de adressen [email protected] en [email protected] toe te voegen aan je contactlijst.

Heeft ENGIE problemen?

Hoewel ENGIE hiermee de hoogste score behaalt, zijn er een aantal energieleveranciers met minder klachten per 5.000 klanten. Of ENGIE de beste dienstverlening heeft valt dus lastig te zeggen. We kunnen in ieder geval concluderen dat de ENGIE klantendienst klachten en problemen in de meeste gevallen goed oplost.

Is Engie fait?

Ze is in het bezit van Fabricom, de Cie Générale de Chauffe – Frankrijk en Elf.

Is Engie een betrouwbare energieleverancier?

Betrouwbare energieleverancier met duidelijke tarieven en een uitstekende klantenservice. Goedemiddag, Wat fijn om te zien dat je zo tevreden bent met ENGIE en dit met ons en anderen deelt.