Wat te doen bij verrekte achillespees?

Bel uw huisarts of de huisartspost bij deze klachten:

  1. Als de pijn opeens is ontstaan tijdens 1 stap of beweging.
  2. Als u een knap heeft gevoeld in uw achillespees.
  3. Als u het idee heeft dat u een ‘kuiltje’ voelt in de achillespees.
  4. Als u niet meer op uw tenen kunt staan.

Kun je een achillespees tapen?

Kinesiotape achillespees kan zeer succesvol zijn om de pijnlijke klachten te verlichten. Zeker wanneer de achillespees ontstoken is kan kinesiotape de bloedcirculatie rondom het aangedane gebied bevorderen, zodat een sneller herstel wordt gerealiseerd.

Waarom achillespees tapen?

Het zorgt voor een sneller herstel van een blessure of kan het herstel na een operatie positief beïnvloeden. De medical tape kan tevens preventief worden gebruikt tijdens het sporten om bijvoorbeeld enkelverzwikking of klachten door overbelasting te voorkomen.

Hoe lang kan een achillespeesontsteking duren?

Mannen hebben er vaker last van dan vrouwen. Gelukkig gaat het bij de meeste mensen na enkele weken of maanden weer over. Soms gebeurt dat vanzelf, soms door alleen wat rust te houden of met simpele hulpmiddelen.

Welke schoenen voor pijnlijke achillespees?

Een grote stap in de goede richting, is het dragen van de juiste hardloopschoenen aan je voeten. Dat is een schoen met een stevige hielkap, die goed om je hielbeen aansluit.

Hoe lang mag je Kinesiotape laten zitten?

Gemiddeld zal een kinesiotape 4 à 6 dagen blijven zitten. Applicaties bij een hand of voet kunnen sneller loslaten. Na aanbrengen de tape goed wrijven voor optimale hechting. De tape neemt de huidwarmte aan en hecht na ongeveer een half uur optimaal.

Hoe Fysiotape aanbrengen?

Om de hechting van de tape te bevorderen, is het aan te raden om, na het aanbrengen, de tape warm te wrijven. De tape neemt de temperatuur aan van de huid en hecht na ongeveer een half uur optimaal. Kleedt u zich De na het tapen voorzichtig aan, zodat de uiteinden van de tape niet loslaten.

Hoe snel geneest een achillespees?

Na een operatie of behandeling met een aanpasbare schoen kun je doorgaans na zes á twaalf weken weer normaal lopen en een sport oppakken. Na een behandeling met gips duurt het herstel vaak een paar weken langer.

Hoe lang duurt herstel na achillespeesoperatie?

In de eerste periode na de operatie kunt u moeite hebben met het goed op de hak of tenen lopen. Met de juiste training verbetert dit weer. Vragen hierover kan u altijd met uw arts bespreken. Het uiteindelijke herstel neemt zeker zes maanden in beslag.

Hoe lang duurt herstel van gescheurde achillespees?

De nabehandeling van de operatief behandelde achillespeesruptuur is als volgt: Gedurende 1 week immobilisatie met de voet in “spitsstand”, dit wil zeggen een week lang niet belasten en uw voet gestrekt houden. Hierna mag u 1 week voorzichtig oefenen totdat de voet recht onder het onderbeen staat.

Wat is een ontstoken achillespees?

Achillespeesontsteking (tendinitis achillis) is een ontsteking van de achillespees: de pees die van de kuitspier naar de hiel loopt. Het is een zogenaamde steriele ontsteking (niet-bacterieel). De ontsteking is pijnlijk en kan sporten onmogelijk maken, zeker als de blessure wordt genegeerd en chronisch wordt.