Wat moet je doen met een ontstoken wond?

Wij raden aan om de ontstoken wond te ontsmetten en goed droog te houden. Er bestaan verschillende ontsmettings- en verzorgingsproducten om een ontstoken wond mee te behandelen. Het is van belang om een wond altijd eerst goed met water te spoelen. Daarna moet je de wond met een steriel gaasje netjes droogdeppen.

Wat is Orofarynxcarcinoom?

Hieronder valt kanker van het middelste gedeelte van de keel waarin zich onder andere de keelamandelen, huig, zacht gehemelte en tongbasis bevinden.

Hoe weet je of een wond ontstoken is?

Bij een ontsteking is de plek rood, pijnlijk en warm, en komt er vocht of pus uit. U kunt dan zelfs (lichte) koorts hebben. Een ontsteking ontstaat door vuil en bacteriën. WAT KUNT U ZELF DOEN Probeer zo veel mogelijk te voorkomen dat een wond geïnfecteerd raakt.

Hoe lang duurt een ontstoken wond?

Ook kan de wond infecteren doordat er straatvuil in uw wond komt wanneer u valt. U kunt in beide gevallen een infectie proberen te voorkomen door de wond goed schoon te maken. Het is normaal dat een wond in de eerste 7 dagen na ontstaan tekenen van infectie vertoont, dit hoort bij de fasen van wondgenezing.

Wat zijn de 5 klassieke symptomen van een ontsteking?

Er zijn vijf tekenen, of symptomen, die wijzen op een acute infectie: roodheid, warmte, zwelling, pijn en verminderd functioneren, zoals moeite hebben met het normaal bewegen van het gekwetste lichaamsdeel.

Wat zijn de symptomen van een infectie?

Infectieuze micro-organismen kunnen zich onder andere verspreiden door water, voedsel, insectenbeten, handen schudden, niezen en hoesten of seksueel contact. Symptomen verschillen per infectie. Algemene symptomen van een infectie zijn; roodheid, zwelling, warmte en pijn.

Is een wondinfectie gevaarlijk?

Infecties kunnen het genezingsproces ernstig vertragen en leiden toe een veel langere behandeltijd enerzijds en veel slechtere kans op genezing anderzijds. In het worst case scenario kan een infectie leiden tot een amputatie of zelfs een levensbedreigende situatie.

Hoe voelt een ontstoken wond?

Hoe lang Chemoradiatie?

Bij chemoradiatie krijgt u in dezelfde periode bestraling en chemotherapie. Hoeveel behandelingen u krijgt en hoelang de totale behandeling duurt, verschilt per kankersoort en per persoon. Soms beoordelen we in de tussentijd het effect van de behandeling.

Welke chemo bij Chemoradiatie?

Bij chemoradiatie krijg je voor een bepaalde periode tegelijkertijd bestraling én chemotherapie. De twee behandelingen versterken elkaars werking. Chemoradiatie heet ook wel radio-chemotherapie. Chemotherapie is een behandeling met cytostatica.